Značka Sberbank štartuje na Slovensku

16.02.2013 Bratislava

Bratislava 15. februára (TASR) - Tretia najväčšia banka Európy ruská Sberbank začala dnes oficiálne pod touto značkou pôsobiť na slovenskom trhu. Vo svojich aktivitách sa chce sústrediť najmä na financovanie malých a stredných podnikov.

Ako povedal pri príležitosti otvorenia prvej pobočky v Bratislave viceprezident Sberbank Sergej Gorkov, vstup na Slovensko je významným krokom v strategických zámeroch banky pri prieniku na európsky trh. Podľa jeho slov expanzia medzinárodných operácií predstavuje kľúčovú časť stratégie Sberbank a vstup na Slovensko je jedným z prvých krokov pri jej napĺňaní.

Generálny riaditeľ Sberbank Slovensko Samuel Vlčan zdôraznil, že zámerom banky je obsluhovať obchodné a investičné toky medzi Slovenskom a trhmi Spoločenstva nezávislých štátov.

Práve obchod s Ruskou federáciou je pre Slovensko, ako zdôraznil, mimoriadne dôležitý. Veď priemerný medziročný rast exportu zo SR do Ruska za uplynulých sedem rokov vzrástol o 25 %.

Jedným zo strategických zámerov je aj získavanie a obsluha korporátnych klientov, avšak, ako zdôraznil Vlčan, v popredí budú aj služby obyvateľstvu. Okrem rozširovania retailovej siete to bude i ponuka nových služieb.

Hlavným akcionárom Sberbank Slovensko je rakúska Sberbank Europe, ktorej vlastníkom po akvizícii Volksbank je ruská Sberbank.
 

Vyberte región